Typische horecatijgers: waar herken je ons aan ‘in het wild’?
7-08-2024

Typische horecatijgers: waar herken je ons aan ‘in het wild’?

Wonderwood-Fotografie-32

Je hoort mensen vaak zeggen: “Horeca, dat moet in je zitten.” En dat is ook zo! Je kunt ons dan ook snel herkennen buiten werktijd. Je weet wel, die nicht die op verjaardagen áltijd helpt met het serveren van hapjes of het afruimen van borden. Of die vriendin die op een festival nooit moe wordt en moeiteloos de hele dag op haar benen kan staan. We vroegen onze eigen horecatijgers bij De Boterlap Groep naar herkenbare eigenschappen buiten werktijd. Lees je mee?

‘Voor’ en ‘achter’ roepen als hij of zij langs je loopt.

Horecatijgers zijn altijd de eersten die meehelpen op verjaardagen. Ze zien het werk liggen en kunnen niet blijven zitten. Oké, en vaak denken ze ook: “Dat kan veel sneller of beter.” Wanneer ze met borden of hapjes rondlopen, hoor je vast weleens ‘voor’ of ‘achter’. Dit is niet ongewoon. Het is een kreet die we roepen als we letterlijk voor of achter iemand lopen, zodat diegene geen onverwachte beweging maakt. Helaas leerden we dit doordat het ook weleens fout gaat en we dienbladen vol drankjes en borden laten vallen – het enige wat je dan nog kan doen, is al het drinken en eten ontwijken zodat je er niet onder zit ;).

Je kunt een tosti in minder dan 3 minuten naar binnen werken.

“Een tosti binnen 3 minuten? Hele pasta’s in minder dan 2 minuten lukt ook nog wel.” Ja, ik hoor het je denken. Horecatijgers weten hoe druk het kan zijn en hoe hard je soms moet werken. Tijd voor pauze? Tuurlijk. Een halfuur de tijd om je eten rustig op te eten? No way. Ga je met vrienden lekker uit eten en is iemand als eerste klaar? Grote kans dat hij of zij een horecatijger is. Denk je lekker te borrelen bij een film en kan je beste vriend of vriendin niet rustig eten of zitten? Juist, een horecatijger. Ga je met ze op het terras zitten? Dan heb je de tijd van je leven.

De fake-smile.

Gast is koning. Dit wordt ook vaak geroepen bij De Boterlap Groep. Het hele team heeft één doel: een fijne en gezellige tijd voor onze gasten. Gelukkig hebben wij meestal alleen maar leuke gasten. Maar soms heb je net die ene oom die de grappigste binnen de familie is of die hele kritische vrouw. Ja, dan moet je je beste fake-smile kunnen opzetten. Gelukkig kunnen we deze skill ook toepassen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld wanneer we zelf uit eten gaan met vrienden en een ober slechte grappen maakt. Of wanneer we met vriendinnen iemand tegenkomen die we totaal niet kunnen uitstaan (je kent het wel).

Dus, als je deze tekenen herkent bij iemand die niet op zijn werk is, kun je er vrij zeker van zijn dat je een trotse horecamedewerker hebt gespot. Herken je deze eigenschappen nou ook bij jezelf? Grote kans dat er een ware horecatijger in je schuilt. Check hier de openstaande vacatures!